top of page

Zomer Zelfverzekerdheid

Bijgewerkt op: 5 apr. 2022

Het zonnetje heeft de afgelopen weken weer flink geschenen en dat betekent dat we massaal in hemdjes, korte broeken en zomerse rokken naar buiten gaan… toch?

Helaas is het antwoord op die vraag “nee, nee we gaan niet allemaal in een hemdje, een korte broek of een zomerse rok naar buiten”. 85 procent van de vrouwen is bereid om naar buiten te gaan met een lange broek wanneer het buiten 30 graden is, het liefste een zwarte broek die zo fijn camoufleert. Liever zien ze rood van de hitte dan dat ze hun benen laten zien. En dat vind ik zo onwijs ZONDE!Tegenwoordig wordt er op sociale media veel gesproken over ‘body positivity’. Er komen steeds meer modebedrijven en modellenbureaus bij die aan de slag gaan met het veranderen van dat ‘ideaalbeeld’ en we zien steeds meer vrouwen 'zoals wij' op de catwalks. We horen steeds vaker dat ook wij er mogen zijn, inclusief onze blote benen! Wat een VERADEMING!

Maar eigenlijk heel erg zonde… vind je niet? We laten onze zelfverzekerdheid afhangen van de maten die de modellen op televisie dragen. Nu is het natuurlijk fantastisch dat die maten aan het veranderen zijn, maar we zouden eigenlijk ook zonder de televisie, tijdschriften en sociale media moeten zien dat we allemaal, wat we ook dragen, welke maat, afkomst of voorkeuren we ook hebben, mogen zijn zoals we zijn.


Van binnen zijn we allemaal exact hetzelfde. We verdienen het allemaal evenveel als een ander om gelukkig te zijn, te genieten van het leven en naar buiten te rennen met blote benen en onbedekte armen en te genieten van de wind en de zon op onze vers ingesmeerde lichamen!


Ook ik heb mijn onzekerheden. Wanneer ik onzeker ben probeer ik mezelf direct op het matje te roepen en te bedenken dat het oké is om even onzeker te zijn, maar dat ik er eigenlijk niets aan heb.

Vervolgens pak ik pen en papier of open ik de notities in mijn telefoon en schrijf ik tegenover mijn onzekerheid een groots, belangrijk en meeslepend krachtpunt. Het liefste is dit krachtpunt tien keer belangrijker en grootser dan het onzekerheidspuntje.

Het werkt écht! Mijn gedachten zijn gerelativeerd en zo’n 180 graden gedraaid. Ik voel me zelfverzekerder en heb zin om naar buiten te rennen! Ik schrijf, relativeer en kalmeer. Voor extra kracht trek ik een paar rode sokken aan en stap ik naar buiten met mijn gedachten op ‘I’M ON TOP OF THE WORLD’. YES!Ik wil je vragen of je vandaag een lijstje wil maken. Ik noem dit lijstje graag het ‘lief lijstje’. Wees lief voor jezelf en schrijf eens minstens 10 dingen op het lief lijstje waar jij trots op bent. Schrijf dan op waarom je hier trots op bent en lees het nog een paar keer door.

Bijvoorbeeld; ik ben trots op mijn mooie ogen, ze zorgen ervoor dat ik prachtige dingen mag zien en meemaken. Ik ben trots op mijn voeten, ze brengen me naar waar ik heen moet en laten me niet in de steek. Ik ben trots op mijn benen, ze dragen me al heel mijn leven. Etc.

Niemand is wie jij bent, niemand heeft jouw benen, niemand heeft jouw lichaam. Dat is jouw kracht. Laat jouw kracht zien!

Wat is jouw allergrootste onzekerheid? Wil je deze onzekerheid ook op het lief lijstje zetten? Wees lief, laat je onzekerheid gaan en bedenk welk tien keer belangrijker en grootser krachtpunt hier tegenover komt te staan.

Je bent prachtig zoals je bent! Haal die benen uit die spijkerbroek en laat iedereen zien wat jouw kracht is!Ik zou je onwijs graag verder willen helpen en inspireren, zodat jij iedere zomer al dansend en springend die rokken, broekjes en jurken uit je kast trekt! Wil je weten hoe ik je kan helpen? Meld je dan aan voor mijn gratis masterclass en ik vertel je er alles over! Wil je alvast een voorproefje? Download dan mijn gratis kleurenkaart en laat je inspireren door de allermooiste kleuren!

Lieve, kleurrijke groet,

Herma

Comentários


bottom of page