Zomer Zelfverzekerdheid

Bijgewerkt: 9 aug 2020

Het zonnetje heeft de afgelopen weken weer flink geschenen en dat betekent dat we massaal in hemdjes, korte broeken en zomerse rokken naar buiten gaan… toch?

Helaas is het antwoord op die vraag “nee, nee we gaan niet allemaal in een hemdje, een korte broek of een zomerse rok naar buiten”. 85 procent van de vrouwen is bereid om naar buiten te gaan met een lange broek wanneer het buiten 30 graden is, het liefste een zwarte broek die zo fijn camoufleert. Liever zien ze rood van de hitte dan dat ze hun benen laten zien. En dat vind ik zo onwijs ZONDE!Tegenwoordig wordt er op sociale media veel gesproken over ‘body positivity’. Er komen steeds meer modebedrijven en modellenbureaus bij die aan de slag gaan met het veranderen van dat ‘ideaalbeeld’ en we zien steeds meer vrouwen 'zoals wij' op de catwalks. We horen steeds vaker dat ook wij er mogen zijn, inclusief onze blote benen! Wat een VERADEMING!

Maar eigenlijk heel erg zonde… vind je niet? We laten onze zelfverzekerdheid afhangen van de maten die de modellen op televisie dragen. Nu is het natuurlijk fantastisch dat die maten aan het veranderen zijn, maar we zouden eigenlijk ook zonder de televisie, tijdschriften en sociale media moeten zien dat we allemaal, wat we ook dragen, welke maat, afkomst of voorkeuren we ook hebben, mogen zijn zoals we zijn.


Van binnen zijn we allemaal exact hetzelfde. We verdienen het allemaal evenveel als een ander om gelukkig te zijn, te genieten van het leven en naar buiten te rennen met blote benen en onbedekte armen en te genieten van de wind en de zon op onze vers ingesmeerde lichamen!


Ook ik heb mijn onzekerheden. Wanneer ik onzeker ben probeer ik mezelf direct op het matje te roepen en te bedenken dat het oké is om even onzeker te zijn, maar dat ik er eigenlijk niets aan heb.

Vervolgens pak ik pen en papier of open ik de notities in mijn telefoon en schrijf ik tegenover mijn onzekerheid een groots, belangrijk en meeslepend krachtpunt. Het liefste is dit krachtpunt tien keer belangrijker en grootser dan het onzekerheidspuntje.

Het werkt écht! Mijn gedachten zijn gerelativeerd en zo’n 180 graden gedraaid. Ik voel me zelfverzekerder en heb zin om naar buiten te rennen! Ik schrijf, relativeer en kalmeer. Voor extra kracht trek ik een paar rode sokken aan en stap ik naar buiten met mijn gedachten op ‘I’M ON TOP OF THE WORLD’. YES!Ik wil je vragen of je vandaag een lijstje wil maken. Ik noem dit lijstje graag het ‘lief lijstje’. Wees lief voor jezelf en schrijf eens minstens 10 dingen op het lief lijstje waar jij trots op bent. Schrijf dan op waarom je hier trots op bent en lees het nog een paar keer door.

Bijvoorbeeld; ik ben trots op mijn mooie ogen, ze zorgen ervoor dat ik prachtige dingen mag zien en meemaken. Ik ben trots op mijn voeten, ze brengen me naar waar ik heen moet en laten me niet in de steek. Ik ben trots op mijn benen, ze dragen me al heel mijn leven. Etc.

Niemand is wie jij bent, niemand heeft jouw benen, niemand heeft jouw lichaam. Dat is jouw kracht. Laat jouw kracht zien!

Wat is jouw allergrootste onzekerheid? Wil je deze onzekerheid ook op het lief lijstje zetten? Wees lief, laat je onzekerheid gaan en bedenk welk tien keer belangrijker en grootser krachtpunt hier tegenover komt te staan.

Je bent prachtig zoals je bent! Haal die benen uit die spijkerbroek en laat iedereen zien wat jouw kracht is!Ik zou je onwijs graag verder willen helpen en inspireren, zodat jij iedere zomer al dansend en springend die rokken, broekjes en jurken uit je kast trekt! Speciaal voor deze zomer maakte ik een vier dagen lang durend online programma. We starten op 13 juli of 24 augustus!

  • Tijdens deze vier dagen vertel ik je alles over kleuren, hun betekenissen en wat deze kleuren kunnen betekenen voor jou en hoe ze je zelfverzekerder kunnen maken deze zomer.

  • Ik help je met het combineren van kledingstukken en geef je tips voor het reorganiseren van jouw zomergarderobe of eventueel je reistas!

  • Ik geef je al mijn waardevolle tips voor het kopen van kleding die bij jou past en het tegengaan van miskopen.

  • Daarnaast vertel ik je hoe je met een aantal simpele kledingtrucs jouw uitstraling direct kunt veranderen. Misschien wil je net even iets langer lijken of misschien vind je het fijn om iets slanker te lijken. Het is allemaal mogelijk met behulp van de juiste kleuren en kledingstukken en ik ga je vertellen hoe!

Voor slechts 9,99 euro doe je al mee en krijg je de mogelijkheid om alles te leren over die ‘zomer zelfverzekerdheid’. Naast drie online lessen die ik je per mail opstuur, sluiten we de vierde dag af met een zoom meeting. Hierbij kun je mij al je vragen stellen en krijg je de mogelijkheid om alle fantastisch mooie vrouwen te zien die samen met jou het online programma hebben gevolgd! Zo gezellig!!

Zie ik jou 13 juli? Schrijf je direct in en reserveer een plekje!

Lieve, kleurrijke groet,

Herma