top of page

Vandaag ben ik jarig!

Bijgewerkt op: 5 apr. 2022

Vandaag mag ik 57 kaarsjes uitblazen! WAUW!


Ik weet nog goed dat ik als klein meisje altijd vol verwachting naar mijn verjaardag uitkeek. En elk jaar was het weer anders dan ik had verwacht. Er kwamen nooit veel mensen op mijn verjaardag, omdat ik op een dag midden in de zomervakantie jarig ben. Ik wist nooit van tevoren wie er zou komen aanwaaien. Ik hoefde op school nooit te trakteren, want voor of na de vakantie trakteren, daar deden ze toen nog niet aan.


Gelukkig zorgden mijn ouders voor het feestgevoel, de slingers, taart, cadeautjes en mijn vader maakte muziek. We dansten en ’s middags kwamen mijn opa en oma langs. Ik genoot zo enorm van die Amsterdamse gezelligheid! Er is altijd tijd en plaats voor een feestje en daar hoeven niet eens zoveel mensen voor bij elkaar te komen. Dat besef ik me nu pas. Ik kijk met zo’n onwijs warm gevoel terug op die mooie, fijne tijd.Later op de middelbare school ging het eigenlijk precies hetzelfde. Ik hoefde niet echt een feestje te plannen, iedereen was op vakantie of zich aan het voorbereiden op of aan het bijkomen van hun tijd op de camping in Frankrijk. Maar goed, ik wist niet beter, prima.


Over niet beter weten gesproken, toen ik 40 was wist ik niet beter of ik had alle ‘levens’ lessen wel geleerd en zou super succesvol een eigen bedrijf gaan runnen. Ik had dit al zeker drie jaar in mijn hoofd de revue laten passeren. Jaren van persoonlijke ontwikkeling op elk vlak in mijn leven deed mij beslissen om mijn droom achterna te gaan. Het was nu of nooit. Na nog een paar jaar een fulltime- en later een parttimebaan en bedrijf samen gedaan te hebben, besloot ik op 47-jarige leeftijd om eindelijk die oh zo vertrouwde vastigheid los te laten. LET IT GO EN GAAN!


Geen enkel moment van mijn leven heb ik spijt gehad van deze beslissing, maar ik heb ook nog geen enkel moment van mijn leven, voor dat moment, zo’n onwijze periode van onzekerheid meegemaakt. Maar, onzekerheid of niet, geen haar op mijn hoofd die eraan dacht terug te gaan naar een vast dienstverband. Dit had ik na 30 jaar wel gezien, het was goed geweest.

Innoveren en jezelf ontplooien kun je in mijn beleving alleen doen als je geen grenzen hebt, geen zee te hoog is en heel veel, heel veel de gelegenheid krijgt om naar het diepe deel van die zee te spartelen, ook al kun je nog niet zo goed zwemmen. Kopje onder, zout water in je neus, een beetje dat idee.

Als ondernemer kun je over grenzen heen kijken en geloof je in goud aan de andere kant van de regenboog. Maar dat MOET! GELOVEN! Als ondernemer geniet je van elke stap en ook van elke misstap die je soms nog verder brengt dan een succesvolle stap. En nee, dit zie je natuurlijk niet in op dat moment, want op dat moment probeer je te zoeken naar de meest originele scheldwoorden, maar wel als je aan het eind van iedere stap terugkijkt. Dan besef je je dat je dat toch maar mooi hebt geflikt. Wat ben je eigenlijk al ver gekomen!


Anyway… vandaag, mijn heugelijke (verjaar) dag waar ik elk jaar steeds meer de neiging krijg om hem gewoon maar over te slaan. Niet te veel aandacht aan besteden, gewoon net als vroeger, een klein feestje bouwen. Velen zijn nu lekker op vakantie en ‘het later vieren als iedereen er is’, daar doe ik niet aan. Het is vandaag de dag. Vandaag maken we een van de allermooiste herinneringen net als die 56 anderen!

Elke leeftijd met het cijfer 7 heeft voor mij iets bijzonders. Het voelt als een soort mijlpaal, iets belangrijks. Nu ook 57 jaar. Naast het feit dat deze leeftijd me doet beseffen dat de tijd me veel te snel voorbijgaat en ik me iedere dag weer bedenk dat ik nog ZO VEEL te doen heb op deze mooie wereld, maar laten we dat eventjes vergeten. 57 is het nieuwe 20??


Terug naar die 7! Laat ik eens wat 7ens opnoemen!


7 jaar oud

Ik was 7 jaar oud en ik ging voor het eerst verhuizen, wel binnen Amsterdam, maar toch het was een verhuizing die een hele impact op me heeft gemaakt. Een hele goede impact! Ik heb een onwijs fijne jeugd gehad en ik kijk hier nog altijd met zo’n onwijs warm gevoel op terug. Denkend aan die Amsterdamse gezelligheid die ik hierboven beschreef, hmm…17 jaar oud

Ik werd 17 jaar oud en ik had mijn allereerste vaste baan en wist toen nog niet dat deze stap de 30 opvolgende jaren zou gaan bepalen. Lekker jong, zo recht vanuit school. Waarom zou ik studeren aan de PABO als er toch geen werk was in het onderwijs? Ik had zin om aan de slag te gaan!


Tja, misschien een beetje naïef. Maar ik heb onwijs genoten van mijn werk bij de bank in Amsterdam. Ik zat daar volledig op mijn plek! Van Amsterdam naar kantoor Almere en vanuit Almere door naar Den Bosch. Die 30 jaren zijn voorbij gevlogen, echt gevlogen!

Het mooiste wat ik denk ik heb opgedaan tijdens het werken bij een bank is mijn mensenkennis. Die mensenkennis is met geen pen te beschrijven en begeleid mij nog iedere dag, waar ik ook kom en met wie ik ook te maken krijg.27 jaar oud

Ik werd 27 jaar oud en ging samenwonen met mijn Hugo. Inmiddels zijn we dit jaar 30 jaar samen en al bijna 25 jaar getrouwd!37 jaar oud

Ik werd 37 jaar oud en ik werd zwanger van onze tweede dochter. We hadden een lief, tikkie druk, maar lief meisje rondlopen en een tweede lieve op komst. Ik weet nog goed dat ik ’s nachts ging werken, zodat ik overdag thuis kon zijn. Want baby’s slapen overdag, toch? Haha. Nee. Nee, Herma niet alle baby’s slapen… Het was een tijd vol uitdagingen en een paar mooie levenslessen. Maar ik kreeg er twee prachtige dochters bij, het was het allemaal ZO waard!


47 jaar oud

Ik werd 47 jaar oud en besloot het roer volledig om te gooien. Even lekker 180 graden de andere kant op! Ik besloot een ‘zelfstandige’ te worden. Ik geloofde in gouden bergen en stortte me volledig in het ondernemerschap. Ik leerde fantastische mensen kennen die ik nu mijn klanten mag noemen en ik heb zo onwijs veel mooie vrouwen (en mannen) advies mogen geven. Ik leerde mijn vak. Het vak waar ik nu nog iedere dag alles en iedereen voor bedank, want wauw, wat een onwijze zegen is het om iedere dag weer te doen waar je ZIELSgelukkig van wordt!!


En uiteraard, er zijn ups én downs, maar tot op de dag van vandaag is mijn allergrootste doel om mensen te inspireren en te overtuigen tot het worden van wie zij het allerliefste zijn. Het worden van hun allermooiste ‘ik’ en het doen van waar zij van houden! Het vinden van wie jij bent, wat je wil en hoe jouw ideale leven er uitziet. Want het is mogelijk, écht!57 jaar oud

Ik werd 57 jaar oud… vandaag werd ik 57 jaar oud. Ik heb zoveel mooie dingen meegemaakt. Ik heb een fantastsich gezin, ik heb de allermooiste vrouwen mogen ontmoeten én helpen. Ik heb vriendinnen voor het leven gemaakt. Ik ben van ‘op locatie’ naar ‘online’ gegaan (ga zo lekker mee met de tijd).


APENTROTS en zo, zo onwijs ongekend, onbeschrijflijk en bijzonder DANKBAAR! Dank je wel. Jij, bedankt! Bedankt voor het volgen van mijn berichten, mijn ‘journey’ en mijn inspiraties die ik maar al te graag deel via deze blog!


Ik ben zo onwijs dankbaar voor en trots op waar ik nu sta. Dit ging echt niet over een nacht ijs en nog steeds liggen er soms van die grommende witte ijsberen op de weg, maar ik ga door. Ik zie nog altijd dat goud aan de andere kant van de regenboog en ik ga altijd door tot het uiterste! Ik ga voor mijn allergrootste potentieel en ik leef via het volgen van mijn allermooiste dromen! En ik wil jou zo graag hetzelfde gevoel geven!


En zoals ik al zei, dat is mijn levensdoel. En het feit dat ik op mijn 57-jarige verjaardag mag zeggen dat ik 100% zeker weet wat mijn levensdoel is en dat ik ook nog eens 3000% zeker weet dat dit mij gaat lukken, trots.


Dank je wel.


Verjaardagscadeautje

En nu, vind ik het altijd zo leuk om op mijn verjaardag alles net even iets anders te doen. Ik geef jou een cadeautje! Wanneer jij je vandaag aanmeldt voor mijn Online Vierdaagse Kleuren Bootcamp (start op 24 augustus, volledig online), krijg je mijn E-book ‘HELP! Wat moet ik aan!?’ (t.w.v. 17,50 euro) er helemaal gratis bij!


We gaan het hebben over kleuren en hoe kleuren jou kunnen helpen bij jouw zoektocht. Wie ben je? Wat wil je? Welke kant wil je de komende 5 jaar op? Alle vragen mogen gesteld worden en we gaan samen kijken hoe kleuren jou het antwoord gaan geven! Wauw, wat houd ik toch van de kracht van kleur!


Schrijf je HIER in! Inschrijving is helaas niet meer mogelijk.


“Be who you want to attract”


Dit is de manier waarop ik zelf te werk ga en het werkt!! We gaan samen op zoek naar balans met behulp van kleur en ik help je bewust te worden van alles wat de juiste kleuren kunnen veranderen voor jou en jouw leven.


Kleurrijk leven en een kleurrijke dank

Zonder kleur en de kennis die ik de afgelopen jaren op heb mogen doen zou ik nooit zo’n kleurrijk leven hebben gehad, met zulke fantastische, kleurrijke en mooie mensen om me heen.


Nogmaals dank je wel.


Lieve groet,


Herm

Comments


bottom of page