top of page

The Green Future

Bijgewerkt op: 5 apr. 2022

Maart 2020 Het begin van de lente. Een lente die we nooit zullen vergeten. Wij gaan hier de geschiedenis mee in. Buiten schijnt de zon, alsof zij ons een hart onder de riem wil steken. De vogeltjes zingen uit volle borst. De lucht is helder blauw. De natuur wil ons helpen. Misschien beseffen we dat nu of moet het besef bij sommige nog komen. Wij hoeven de natuur niet te helpen, zij helpt ons. Door signalen af te geven waar door ons niet altijd naar wordt geluisterd, worden de signalen sterker. De natuur helpt ons, niet andersom. De natuur, het universum overleefd het wel. Met of zonder ons.


Morgen start mijn nieuwe online programma. Deze stond al gepland. Gedachten spoken door mijn hoofd. Door laten gaan? Of uitstellen? Niemand zit nu te wachten op een online programma over kleuren en kleding.


Dierbare vriendinnen en klanten, sporen mij aan om het juist nu wel te doen. Het is toch al prima dat het online is? Ja natuurlijk, dat klopt, maar reclame maken op moment voor je bedrijf voelt niet goed terwijl er zovelen onder ons ziek zijn en erger.


Opmerkingen als: "juist nu zijn er mensen die jouw boodschap nodig hebben. Doe het voor hen. Je bent juist een boodschapper, dus het niet doen komt voort uit je ego", geeft de doorslag.


Al dagen zie ik kleuren anders dan anders. Ik zie kleuren buiten feller, meer helder en er komen zelfs kleuren bij. Elke dag heb ik een verhaal van een kleur in mijn hoofd waar ik anderen mee wil inspireren en motiveren, ik durf het niet te delen. Tot nu. Vanmorgen kreeg ik de kleur groen helder in het vizier. Ik weet dat de betekenis van kleuren logisch zijn, maar weten anderen dat ook?


Groen: de kleur van de natuur en brengt ons tot rust. Het kan ervoor zorgen dat je bloeddruk wordt verlaagd en het ontspant. Het is een kleur die je honger gevoel onderdrukt en is goed voor je zenuwstelsel. Groen is de kleur van de lente, verse producten, van een nieuw leven. Het is een positieve kleur met de energie van harmonie, evenwicht, vernieuwing en vertrouwen. Het is ook de kleur van veiligheid en voorspoed. Is groen jouw favoriete kleur? Dan ben je bereid om samen te werken, je denkt creatief en je kunt goed balans houden. In het leven en met de mensen om je heen.Gisteren schreef ik een mail en had het over rust. Ik kreeg reactie met daarin: nog meer rust?

Er werd bedoelt dat we met velen thuiszitten en daardoor rust creëren. Althans dat is zou zo kunnen zijn. De realiteit is dat velen een nerveus gevoel hebben, angstig zijn, geen harmonie

voelen en geen vertrouwen hebben in hoe deze wereldwijde crisis tot een goed einde kan komen. Ze willen, terecht, snel weer aan het werk en dat het weer is zoals het was.


Wordt het weer zoals het was? Kunnen we ooit weer verdergaan waar we waren gebleven voordat het virus uitbrak? Moeten we dat willen? Of juist niet? Zelf ben ik van mening dat we om de oren worden geslagen door de natuur. De aarde heeft al zo lang en zo vaak signalen afgegeven en tegen beter weten in gingen we op dezelfde voet verder. Nu staat de wereld stil. En eindelijk keert er iets in ons. En haalt de aarde adem, omdat zij ons heeft bereikt.


Ik schrijf woorden waar ik achtersta, ik schrijf zinnen waarvan ik weet dat anderen er niet achter staan. Er een 'mening' over hebben. Ik weet en leer over kleur en wat dat met mensen kan doen. Ik weet dat het niet bij iedereen bekend of bewust is wat je met kleur positief voor jezelf kunt doen. In mijn advies en presentaties ben ik in mijn uitingen vaak zwart- wit. Dit om binnen te komen, niet om te choqueren. het helpt wel.


Kleur is een energie, kleur is een emotie en voor mij is de makkelijkste weg om hier over te vertellen en te inspireren met kledingadvies. Iedereen draagt kleding en iedereen wil er goed uitzien. Maar er goed uitzien en je goed voelen kan een verschil zijn. Je hebt te maken met je innerlijke theater, zoals mijn lieve vriendin en collega Karien in trainingen altijd zo mooi kan vertellen en uitbeelden.


Nu haal ik diep adem, voor mij is er iets gekeerd. Ik vertel mijn boodschap. De boodschap die ik moet vertellen. Niet alleen in besloten groepen. Want ik wil dat bekend is dat kleur niet alleen te zien is, maar ook te voelen. En dat je persoonlijke kleuren zoveel over je vertellen en duidelijk kunnen maken. Dat je ermee kunt spelen.Ik krijg veel vragen over mijn nieuwe programma. Wie mij en mijn werkwijze kent weet dat ik geloof in het helpen van jezelf en elkaar met behulp van kleur. Ik geloof in diepere betekenissen en ik houd ervan om samen hierover te sparren.


Het juiste contact (met name online) hebben met elkaar is op moment belangrijk. Zo kun je je soms angstige gedachten en onrustige gevoelens filteren. Samen zijn we immers sterk. Goed zorgen voor je gezondheid, je energie en vitaliteit staat op moment bij velen op nummer één. En terecht. Je dierbaren en je omgeving helpen is opeens heel gewoon. Bewust en met respect omgaan met elkaar en de natuur is misschien waar de planeet ons mee om de oren slaat?


De vraag of ik ook kleuren gebruik, in mijn programma, die kunnen helpen in deze situatie? Om je rust of juist energie te geven? Ja zeker! Ook ik, net als zovelen pas mijn werk en mijn programma aan naar daar waar op dit moment behoefte aan is. Dus ja, ik gebruik kleuren die specifiek op jou van toepassing zijn op dit moment. Kleur heeft een bepaalde betekenis, maar werkt bij iedereen toch net even anders. Hoe kun jij gebruik maken van kleur, zodat het je harmonie en houvast geeft?


Het is de bedoeling dat je anders naar kleuren en kleding gaat kijken, maar ook naar jezelf. Je hoeft niet meteen de deur uit om te gaan winkelen, we kijken eerst wat je allemaal al in huis hebt en wat je daar mee kunt doen. We gaan het creatieve brein prikkelen


Misschien moet jij ook vanuit huis werken de komende tijd en zal dat even wennen zijn. Misschien heb je daardoor nu tijd om mee te doen aan mijn online programma. De kleuren en de energie daarvan. Ik ga je veel vragen stellen. En de vragen zijn eigenlijk niet eens zo belangrijk, het gaat om de antwoorden die je geeft, nadat je hebt nagedacht over de vraag. Je zult merken dat een goede garderobe meer is dan een stapel kleding netjes in je kast.


Wil je meer weten en wil je meedoen? Dat zou ik super tof vinden.


Je kunt je hier aanmelden voor mijn gratis online masterclass > klik hier en dan zul je nog een paar mooie bonussen toegeworpen krijgen!


Zorg goed voor jezelf en je dierbaren.


BIG HUG,


Herma


Comments


bottom of page