top of page

Opruimen en Loslaten

Bijgewerkt op: 5 apr. 2022

Dagen worden weken en weken worden maanden, maar die kast blijft nog exact hetzelfde.

Heb jij ook moeite met het opruimen van je kast? Ik deel graag mijn vijf gouden tips met jou!Tip 1: Moodboard: YES! Mijn favoriete tip en direct de allereerste tip! Maak een moodboard van kledingstukken waarvan jij echt het gevoel krijgt ‘dit past zo goed bij mij’ of ‘zo wil ik er uitzien en dit wil ik uitstralen’. Gebruik Pinterest, pak een stapel tijdschriften of zoek mooie afbeeldingen op online! Maak er iets moois van!


Als je eenmaal weet wat de inhoud van jouw droomgarderobe zou zijn, weet je ook heel goed welke kledingstukken daar wel en niet bij zouden passen. Houd dit moodboard dus binnen handbereik!


Tip 2: Begin: geef je zelf een zetje en spring over die drempel. Zo simpel als het klink, zo moeilijk is het ook: beginnen. Maar, na die eerste stap is het opruimen gegarandeerd ‘zo’ gedaan!


Tip 3: Stapels: maak minstens drie stapels. Haal ALLE kleding uit je kast, hoe overweldigend dat ook mag voelen, en leg ze allemaal op één plek (bijv.: je bed, je vloerkleed, je badkuip, etc.).


Maak vervolgens drie stapels, een stapel voor kledingstukken waar je absoluut gelukkig van wordt en waarvan je zeker weet dat deze aansluiten bij jouw moodboard, een stapel met kledingstukken waarvan je zeker weet dat je er een ander absoluut gelukkig mee kan maken (denk aan: een vriendin, je familie, het goede doel, iemand die het heel goed kan gebruiken, etc.) en een stapel met kledingstukken waarvan je zeker bent dat deze de prullenbak in moeten (het liefst eentje die ervoor zorgt dat je kleding gerecycled wordt!).


Eventueel kan je nog een stapel maken voor kledingstukken waarvan je nog niet helemaal weet tot welke stapel ze behoren. Hier kan je dan op een later moment op terug komen. Wanneer je er echt niet uitkomt mag je me altijd een berichtje sturen! Dan kijken we er samen naar, ik wil je met alle liefde een handje helpen!


Tip 4: Frisse start: zorg voor een heerlijk frisse start. Deel je kleding opnieuw in en visualiseer al die mooie outfits die je samen kunt stellen met deze geselecteerde kledingstukken! Zorg ervoor dat je de stapels met kledingstukken die weg mogen ook direct uit het zicht haalt.


Vind je het lastig om kledingstukken met een hele mooie herinnering weg te doen? Dat begrijp ik goed! Ik stop deze kledingstukken (als ik ze écht niet weg kan doen) in één daarvoor bestemde ‘sentimentele doos’. Deze doos bewaar ik voor de rest van mijn leven en zit (nog niet helemaal) vol met herinneringen. Ik word zo blij en gelukkig wanneer ik soms even in die doos spiek, maar weet ook dat ze niet meer bij me passen en dat ik ze daarom niet in mijn kast hoef te hangen. “Opgeruimd staat netjes”.


Tip 5: Jouw droomgarderobe: wauw! Een heerlijk frisse garderobe, gevuld met kledingstukken die écht bij je passen en waarvan jij absoluut gelukkig wordt! Mist er nog iets aan deze garderobe? Zou je nog wat kledingstukken willen aanschaffen om jouw droomgarderobe compleet te maken en jouw garderobe te laten stralen zoals jouw gemaakte moodboard dat doet? Of heb je exact wat je nodig hebt en ben je tevreden met het eindresultaat?


Al met al: tevreden mag je zeker zijn! Opruimen is soms lastig, maar het is een fantastisch dankbare taak. Je zal jezelf dankbaar zijn wanneer je naar je opgeruimde kledingkast kijkt!Extra tip: Doe het samen: juist in deze tijd is het zo makkelijk om online af te spreken en samen met bijvoorbeeld een vriendin, een familielid of je buurvrouw aan de slag te gaan! Zet je laptop, telefoon of tablet op je kast, pak een lekker kop koffie of thee en ruim samen jullie kasten op! Help elkaar met beslissingen nemen over de drie stapels en wie weet hebben jullie kledingstukken die jullie zouden kunnen ruilen! Productief, effectief én reuze gezellig!


Wil je nu écht samen met andere kleurrijke vrouwen jouw kledingkast opruimen en nog veel meer leren over kleding, kleur, vormen en kwaliteiten?


21 september start de online training 'Garderobeplanning Online: Alles Uit De Kast' en gaan we samen alles leren over onze garderobe en ontdekken we wat bij ons past en waarom! Interesse? Zo leuk! Schrijf je nu in via deze link! Dan gaan we samen aan de slag, volledig online! Deze online training is inmiddels voorbij, u kunt zich niet meer aanmelden.


Ik hoop enorm dat je iets aan mijn tips zal hebben en ik wens je onwijs veel succes met het opruimen van jouw kledingkast!


Blijf gezond, lach en geniet nog even van je zondag!


Liefs,


Herma

Comentários


bottom of page