top of page

Mijn Allergrootste Passie

Bijgewerkt op: 28 apr. 2021

Hoe kan dat toch? Dat je van bepaalde dingen zoveel energie krijgt dat je ze moeiteloos, uren achter elkaar, zelfs midden in de nacht, kunt doen. ‘Zelfs wanneer je op vakantie bent!’, schreef zij al zittend aan een tafeltje aan het strand in het prachtige Porto.

Ik word zo ongelooflijk geïnspireerd hier! Het is hier sprookjesachtig mooi, met alle verschillende felle kleuren, mooiste stranden en de prachtige haven waar ik uren overheen zou kunnen lopen. In de avond is het nóg mooier dan overdag, met sterachtige lichtjes, overal lichtjes! De ene straat is nog mooier dan de andere… en ik kom terug met een overgelopen SD-kaart met foto’s!Ok… back to business.


Waar hadden we het ook alweer over…? Het krijgen van energie van dingen en het moeiteloos nachten overslaan tijdens het doen van dat ene ding.


Ik denk dat dat te maken heeft met je allergrootste passie. Mijn allergrootste passie is mijn werk. Het bezig zijn met het schrijven van stukken, online- en offlineprogramma’s over kleuren, zelfbewustwording, persoonlijke groei en het geven van adviezen over deze onderwerpen. Het geeft me een gevoel van oneindige vrijheid.

Ik gebruik mijn creativiteit en mijn passie om mensen te coachen met hetgeen waar ik vroeger ook wel eens tegenaan liep. Het vinden van mijn ware ‘ik’. Het vinden van mijn passie en van hetgeen wat ik moeiteloos, uren achter elkaar, zelfs midden in de nacht, kan doen.

Als ik terugdenk aan mijn kindertijd, weet ik dat ik toen, onbewust, al heel goed wist wat ik wilde doen. Uren achter elkaar speelde ik ‘schooltje’, iedere dag weer. Ik geloof dat kinderen moeiteloos hun gevoel volgen, alleen doen wat zij écht leuk vinden en eerlijk zijn naar de buitenwereld over hun opvattingen en ideeën. Dat was ik toen ook. Ik stond vroeger voor denkbeeldige leerlingen, groepen die geïnteresseerd waren in mijn verhaal, overvolle zalen die opstonden om te klappen na wat ik hen had verteld. Ik vertelde als kind iedereen over mijn opvattingen, mijn ideeën om deze wereld een stukje mooier te maken.


Niet alleen het overbrengen van mijn opgedane inspiratie vond ik fantastisch om te doen. Ik was ook nog eens weg van kleding. Mijn kast hing vol met de meest diverse kledingstukken. Ik vond het geweldig om urenlang voor de spiegel te staan en de meest uitbundige, ongewone combinaties te maken. Ik maakte moodboards, haalde complete Wehkamptijdschriften uit elkaar en haalde al mijn stiften en pennen uit de kast om mijn ‘persoonlijke stijl’ te kunnen weergeven op een stukje karton. Het inspireerde me, keer op keer.


Ik keek veel naar anderen, op straat of op school. Ik ondervond dat iedereen er anders uit zag en dat dat ook een bepaalde invloed had. Mensen straalde verschillende karaktereigenschappen uit. Ik vond het bijvoorbeeld altijd heel leuk als ik iemand allerlei verschillende kleuren zag dragen. ‘Echt creatief’, dacht ik dan. En tot op de dag vandaag interesseer ik me in deze uitstraling, deze persoonlijke uitstraling. De combinatie van iemands kleur- en kledingkeuze en iemands persoonlijkheid. ZO INTERESSANT!


Maar gek genoeg ben ik na mijn middelbareschooltijd een hele andere weg in geslagen…


Ik ging werken… en werken… en nog meer werken, in een branche die ik voorheen nooit écht interessant had gevonden. Een goede tien jaar geleden besefte ik me dat ik mijn passies aan de kant had geschoven. Het werk wat ik deed was leuk, maar niet ontzettend-, onwijs-, fantastisch leuk. Gewoon, leuk.


Na dit inzicht dacht ik na over wat ik misschien leuker vond. Iets wat écht mijn ding was. Ik vond het enorm lastig om dit te bepalen en wist voor lange tijd niet welke kant ik op moest. Tot ik nadacht over mijn kindertijd. Een tijd waarin ik me vrij voelde, dat gevoel wilde ik terug! Ik bedacht me wat me dat vrije gevoel bracht en waarom. En het lichtje brandde!

Je raadt het misschien al… en inderdaad! Die gedachte heeft me mijn allerliefste bedrijf opgeleverd.


Vanaf die dag wil ik mensen hun ogen doen openen! Ik wil hen bewust maken van hetgeen waar ik me vroeger niet bewust van was. Doe je iets moeiteloos? Vanuit passie? Geeft het je een vrij gevoel? Wil je meer, meer en meer? Dan is dat wat jij moet doen!


Ik geloof erin dat iedereen wel weet wat hij/zij moet doen, maar het misschien nog niet door heeft. Ik spreek hier nu over alle gebieden van het leven: je werk, je gezin, je vrienden. Wie jij bent zit al in je, maar dat moet er nog uit komen. We moeten kijken naar onszelf. Wie ben je, wie ben je geweest en wat heb je bereikt? Wie wil je zijn? Wat is jouw doel? Wat wil je bereiken? Het hangt allemaal samen.Met Mooi Advies Personal Branding & Kleur help ik je die vragen te beantwoorden. Benieuwd naar de betekenis van een aantal van de allermooiste kleuren? Download hier mijn gratis kleurenkaart!


Liefs,


Herma

Comments


bottom of page