top of page

Kom van dat toneel!

Bijgewerkt op: 5 apr. 2022

In het dagelijks leven vind ik het altijd reuze interessant om alles te vergelijken met een toneelstuk. Mijn outfits worden dan kostuums en mijn werkveld het toneel. Ieder moment van de dag speel ik een bepaalde rol en bij deze rol horen bijbehorende kostuums en attributen.

Denk hierbij aan rollen als; moeder, echtgenote, dochter, coach, vriendin, kok, fotograaf, secretaresse, fietsenmaker, lerares, zus, etc.

Soms valt het me op dat de kostuums niet helemaal aansluiten bij wie ik ben en hoe ik me wil voelen in een outfit. Doormiddel van deze opvatting, ben ik gaan bedenken of die rol, en dus die plek op het toneel, wel helemaal mijn ding is. Langzaam kom ik er dan achter dat deze rol totaal niet bij me past, of dat ik de rol eventueel wat kan aanpassen zodat zowel de rol als het kostuum me als gegoten zitten.Mijn dochters en ik bespreken wel eens hoe zij in vergelijking tot mij hun toekomst zien. De een bijna afgestudeerd en de ander beginnend aan een nieuwe studie. Ze vragen mij en hun vader om advies en op die manier besef ik me maar al te goed dat je op iedere leeftijd te maken krijgt met deze zelfde metafoor. Het is dan ook onwijs belangrijk om, op welke leeftijd dan ook, te bekijken of je jezelf wel in het juiste kostuum hebt gehesen.

Wanneer ik op een moment kom waarop ik niet helemaal zeker ben van mijn rollen, zet ik dit op papier. Ik maak een schets van waar ik me nu dagelijks mee bezig houd, welke outfit ik daarbij aan heb en hoe ik me voel wanneer ik dit aan heb. Ik bekijk of ik eventueel een outfit moet aanpassen of, of ik de rol moet aanpassen.

Uiteraard gaat het bij de meesten van ons om maar één belangrijke rol en daarbij één belangrijke vraag: wat wil ik doen? Of je nu gaat studeren, gaat solliciteren, gaat reizen, kiest voor de opstart van een eigen bedrijf of thuis blijft bij de kinderen, het is altijd belangrijk om te weten wat je aan het doen bent, zodat je weet dat je er gelukkig van wordt of niet.Om te bekijken of jouw rol echt jouw rol is, zou je jezelf de volgende vragen kunnen stellen:

- Wie ben jij als je je op je allerbest voelt? Wat doe je? Wat heb je aan?

- Wat doe je zo ontzettend graag, dat je ervoor zou betalen om het te mogen doen?

- Wat is je allergrootste droom? Wat moet je doen om daar te komen?

- Wie is jouw allergrootste voorbeeld? Wat draagt diegene en wat straalt diegene uit?

- Wat zou je nu, als alles kon, op dit moment het liefste doen?

Probeer deze vragen direct te beantwoorden, zonder er te lang bij na te denken. Neem pen en papier en schrijf op wat het allereerste in je opkomt. Deze oefening heeft mij altijd heel erg geholpen om mij, mijn doelen en dromen weer een beetje dezelfde richting in te laten stromen.

Naast bovenstaande oefening, maak ik maar al te graag een aantal keer per jaar een moodboard (/visionboard). Op dit bord komen mijn dromen, doelen, inspiraties én droomoutfits. Deze outfits passen bij mijn dromen en ze passen bij wie ik wil zijn, wat ik wil uitstralen en hoe ik me wil voelen! Ik daag je uit om deze week een moodboard te maken en te dromen van jouw ideale toneelstuk!

Het is zo onwijs belangrijk dat jouw rol aansluit bij wie jij wil zijn, dat jouw kostuum aansluit bij wat jij wil uitstralen en dat alles wat jij op het toneel doet je het aller- allerbeste gevoel geeft!


Ben je eventueel geïnteresseerd om meer te leren over wie jij bent, wat jij kan en wat jij wil? Ik heb een onwijs leuke masterclass gemaakt om samen met jou op zoek te gaan naar de antwoorden op deze vragen met behulp van KLEUR! Wil je mee doen? Nu is je kans!! Neem gauw een kijkje op mijn website en meld je op tijd aan!


Ik hoop dat ik je vandaag heb kunnen inspireren en dat ik je heb kunnen prikkelen om jouw persoonlijke toneelstuk eens flink onder de loep te nemen! Ga voor geluk! Ga voor vrijheid en GENIET!

Liefs,


Herma

Comments


bottom of page