top of page

Kleurrijke intenties maken succesvol en gelukkig

Bijgewerkt op: 5 apr. 2022

Lief dagboek,

Mijn To Do List staat OVERVOL en ik heb het gevoel dat gisteren in vandaag is overgelopen als een soort mengelmoes van verf. Ik weet niet waar ik moet beginnen en aan het einde van de dag heb ik het idee dat ik helemaal NIETS heb gedaan. Terwijl ik zeker vier uur lang mails heb beantwoord, de was heb opgehangen én gestreken, de hond vier keer heb uitgelaten en vier calls heb gehad met verschillende klanten, etc.

Ik hoor mijn man en mijn dochters alweer zuchten als ik me bedenk dat ik hen vertel dat ik vandaag weer zo weinig heb gedaan en dat ik daar zo van BAAL. Maar mijn To Do List lijkt maar niet kleiner te worden!? EN NU?Intenties

De laatste weken ben ik me steeds meer gaan verdiepen in het fenomeen ‘de intentie’. Onbewust zijn we allemaal dagelijks bezig met het naleven van onze intenties, maar wanneer jij je intenties helder voor jezelf uitschrijft, opzegt of in je gedachten herhaalt, worden deze duidelijk voor jezelf en creëer je de juiste focus. Met behulp van deze focus wordt het makkelijker je doel te bereiken en zo een positieve mindset te creëren. Op deze manier weet je direct welke taken op je To Do List prioriteit hebben en kan je ’s avonds met een vrolijk en voldaan gevoel naar bed. Happy mind = happy life!


Maar wat is een intentie eigenlijk écht?

Ik beschrijf het hierboven al in het kort, voor mij is een intentie een (positieve) uitspraak die mij richting geeft gedurende de dag en die mij vertelt welke taken bij deze intenties zouden passen. Alles wat je doet op een dag, doe je met intentie. Het gaat erom dat je iets wilt bereiken, of dat nou een bepaald gevoel, een houding of een tastbaar doel is, het zijn allemaal intenties voordat je ze hebt bereikt.


En hoe werkt zo’n intentie?

Iedere ochtend stel ik mezelf de vraag “vanuit welke intentie(s) wil ik vandaag leven?”. Vervolgens noem ik minstens drie intenties op zoals ‘vandaag focus ik me alleen op alle mogelijkheden’, ‘vandaag krijg ik alles voor elkaar’ of ‘vandaag richt ik me even helemaal op mezelf’. Met deze intenties in mijn achterhoofd loop ik de dag tegemoet en zorg ik ervoor dat ik weet waar mijn focus ligt. Met behulp van deze focus voel ik me ‘opgeruimder’, vrolijker en weet ik ongeveer wat me te wachten staat.


Precies deze dag, zonder mijn bewust opgestelde intenties, zou heel veel anders zijn gelopen dan mét bewust opgestelde intenties en ik denk voor 99% zeker te weten dat mijn korte ‘lief dagboek’ moment beschrijft hoe dat dan zou zijn gegaan.


GROOTS verschil

Ik merk groots verschil sinds ik in de ochtend mijn intenties voor mezelf opnoem. Ik voel de focus, ik kan me beter concentreren op mijn werk, ik voel me vrolijker en door dit gevoel weet ik in de avond dat ook morgen weer een succes gaat worden! Daarnaast merk ik dat ik mijn intenties (bijna, omdat een dag natuurlijk onverwachte wendingen kan krijgen) altijd behaal! Het voelt heerlijk om in de avond te bedenken wat ik allemaal heb bereikt die dag!Intenties en KLEUR

Ik hoor je al denken: ‘ik wacht nog wel even op de uitleg over wat intenties nou precies te maken hebben met kleuren, Herma’. Oh maar natuurlijk! Ik leg je het direct uit!

Zoals ik al vertelde noem ik voor mezelf iedere ochtend een aantal intenties op. Al deze intenties geven mij ieder een bepaald gevoel. Ik bedenk me dan hoe ik me zou voelen als ik met deze intenties in mijn achterhoofd zou leven. Met behulp van dit gevoel kies ik mijn kleding uit!

Ik geef je graag een aantal voorbeelden:

Intentie: ik ben genoeg, ik ben goed zoals ik ben en dat straal ik uit

Kleur: roze (roze staat voor zorgzaamheid, liefde en zachtaardig zijn richting jezelf en anderen)

Intentie: vandaag kan ik alles aan, ik ben sterk en ik weet wat ik wil

Kleur: rood (rood staat voor kracht, succes, passie en ambitie)

Intentie: vandaag sta ik open voor nieuwe dingen en laat ik me verrassen door dat wat ik nog niet ken

Kleur: oranje (oranje staat voor experimenteren, enthousiasme en ‘thinking out of the box’

Zie zo, met deze voorbeelden hoop ik je een klein beeld te hebben gegeven van de verbinding tussen kleuren en intenties. Wanneer jij je krachtig wil voelen, draag dan rood. Het maakt niets uit of je nu rode sokken, rode sieraden, een rode trui, een rode hoed of knalrode schoenen draagt. Het is aan jou hoe je de kleuren verwerkt in jouw outfit! Maar reken maar van YES dat het werkt!

Wil je nu meer weten over andere kleuren en hun betekenis? Ik heb een heel overzichtelijk schema gemaakt met daarop een aantal prachtige kleuren met hun betekenissen! Download de kleurenkaart HIER geheel GRATIS!

Ben je eventueel geïnteresseerd in jouw persoonlijke kleuren? De kleuren die bij jou passen om wie je bent, welke kwaliteiten je hebt en wat jouw persoonlijke kenmerken zijn? Neem dan zeker een kijkje op mijn website en doe de Personal Power Test!

Ik hoop onwijs dat ik je heb kunnen inspireren met mijn blog vandaag en ik daag je uit om de komende week aan de slag te gaan met JOUW intenties en de kleuren die daarbij passen!

Heel veel liefs en een kleurrijke groet,

Herma

コメント


bottom of page