top of page

Droom niet je leven, leef je droom!

Bijgewerkt op: 28 apr. 2021

Ik hoor het mijn vader nog zeggen: “Herma, zit niet zo te dromen! Dromen doe je ’s nachts!”. Ik was een échte dagdromer. En stiekem ben ik dat nog steeds!Als kind was het mijn allerliefste droom om voor de klas te staan. Uren speelde ik schooltje. Ik maakte lesboekjes van alles wat ik had geleerd op school en dat was dan mijn speelgoed.

Door omstandigheden stond ik later niet voor de klas, maar kwam ik in de financiële dienstverlening terecht. Met heel veel plezier werkte ik daar, want de klanten waren leuk, de omgeving (Amsterdam Centraal) was magisch en mijn collega’s werden vrienden. Toch kom je als vanzelf in een bepaalde stroom terecht. De stroom van het leven.

Je hebt het zo druk, dat voor dromen geen tijd meer is en van het ene jaar vlieg je in het andere jaar. Zo heb je ineens heel veel ballen in de lucht te houden. Van werknemer en collega, van vriendin naar echtgenote. Van met z’n tweetjes naar een gezin, van uitgaan naar ‘op de bank ploffen na een hele lange dag’. Van ‘gewoon moeder’ naar voorleesmoeder. Je hebt heel wat belangrijke en gigantisch afwisselende rollen te spelen in je leven.


Toen ik 40 werd ging er bij mij radicaal een knop om. Toen mijn lieve dochters allebei naar school gingen kreeg ik opeens weer tijd om te dromen! Ik ging onderzoeken wat ik écht nog wilde doen en of ik wel helemaal op mijn plek zat op mijn werk. Ik sprak met mensen die me konden inspireren en kwam stapje voor stapje steeds dichter bij mijn doel: doen waar ik écht gelukkig van word en de ballen hebben om dat op te zetten!


En ik had het gevonden! Ik kwam terecht bij Kleurhuis Art of Image in Valkenswaard. Marjo de directeur en later mijn voorbeeld liet mij inzien hoe fantastisch het is om anderen te helpen, van buiten én vanbinnen, met behulp van kleuren! Zij gaf mij een duw in de goede richting. Ik wist het zeker. Ik ging haar opleiding volgen en niemand die mij kon tegenhouden!


Ik heb een prachtig programma gemaakt waarin ik je alles vertel over kleur, persoonlijkheid en alles wat te maken heeft met jouw persoonlijke uitstraling! Ben je benieuwd naar dit programma? Meld je dan aan voor mijn gratis masterclass, dan vertel ik je er alles over!Vanaf dat moment leerde ik anders naar kleuren en vormen te kijken, ik leerde hoe ik anderen hiermee kon helpen. Dit was wat ik wilde, voor de rest van mijn leven! “Lesgeven” over het allermooiste vak wat er bestaat!


Het ging zoals het moest gaan en zo gaat het nog steeds. Ik werd steeds vaker gevraagd om op scholen les te geven over persoonlijke uitstraling. Ik werd gevraagd om bij bedrijven voor teams te staan en over te brengen hoe belangrijk die eerste indruk is. Ik geef presentaties en werk mee in trainingen. Ik maak mijn eigen programma’s en ik sta voor de klas. Ik sta voor de klas!!Geen droom is te gek en niets is onmogelijk.

Droom niet je leven, maar leef je droom!


Liefs,


Herma

Comments


bottom of page