top of page

Dit heeft mijn leven veranderd

Bijgewerkt op: 5 apr. 2022

Ik krijg vaak de vraag: Herma hoe kom jij altijd aan jouw klanten? Vroeger zei ik dan; Ja die heb ik gewoon. Daar had ik zelf nog nooit bij stilgestaan. Ik deed niet aan acquisitie of social media. Ik had gewoon werk.Sinds 2006 ben ik voor mijzelf begonnen en al snel kon ik mijn baan bij de bank opzeggen en mijn salaris vervangen. Natuurlijk moet je als ondernemer meer omzet maken dan je salaris., maar in het begin was ik tevreden met wat er was. Toen ik er aan toe was om op te gaan schalen ben ik in 2017 begonnen met het volgen van programma’s om online te leren werken. Nu achteraf bekeken kan ik zeggen dat dit een hele andere tak van sport is dan op locatie werken. Ik had het ook een beetje onderschat.


Naast het leren van programma’s maken deed ik ook meteen maar mee met een opleiding om video’s te maken bij een bekende persoon. Want filmpjes maken is nog niet zo eenvoudig, laat staan dat je ze durft te publiceren.


De reden van opschalen was overigens niet de enige reden dat ik programma’s ging maken. Ik merkte dat ik altijd zoveel te vertellen had en dat de opname door de deelnemers in een workshop, cursus of presentatie natuurlijk niet eindeloos is. Ik kwam altijd tijd tekort.


Heerlijk vind ik het daarom nog steeds, om alles wat ik weet in een programma te stoppen. Eindeloos kan ik creëren. Ik leer elke dag bij, dus mijn programma’s kunnen meegroeien. Hier komt meteen ook iets naar boven van wat ik als kind eindeloos deed. Schrijven over wat ik op school had geleerd en dan zelf schooltje spelen…


Tot zover ging het goed. En in 2018 lanceerde ik mijn eerste online programma. Spannend! Ik was daar speciaal voor naar het historische plaatsje Megen gegaan waar in het gemeenschapshuis Acropolis een ouderwets schoolbord hing. Hier nam ik al mijn video’s op. Heerlijk was dat.


Al snel kon ik deze kleurrijke pilot starten met een kleine honderd deelnemers. Dus gaan met die banaan. Actie en volop genieten van het proces. De dagen waren één groot feest met kleur en energie en geweldige enthousiaste kanjers die actief mee deden.


Na deze week was ik vergeten om een goed aanbod voor het vervolg te maken. Dit was dus iets minder goed. Plus mijn valkuil kwam ook nog even om de hoek kijken. Ik had teveel in het programma gepropt. Ik wist zelf natuurlijk dat de vijf dagen nog maar het topje van de ijsberg was, maar de deelneemsters hadden nog weken nodig om de stof te verwerken.

Tja doceren is niet altijd makkelijk.


De volgende opleiding die ik dus logischerwijs zelf aanschafte was dan ook een marketingopleiding. Na de marketing kwam het leren adverteren, daarna kwam het leren funnels bouwen. Eigenlijk maakte ik er een zootje van en wilde alles tegelijk kennen en doen. Kortom je kent het wel, door de bomen het bos niet meer zien. Ik zeg het maar even op zijn Amsterdams “wat een gesodemieter” Ik was bezig met dingen die ik helemaal niet meer leuk vond om te doen. Ik wilde gewoon mijn programma’s maken, leren en met mijn klanten bezig zijn.


Daarom had ik dit jaar een team opgebouwd, maar ook dat is iets wat je moet leren. Samenwerken en alles wat je in je hoofd hebt overbrengen in een ander hoofd. Dit is niet makkelijk.


Dus ook hier mijn leerschool. Ik ben weer terug gegaan naar het begin en werk nu samen met twee toppers. Eentje is mijn coach en de andere is mijn creatieve brein in de vorm van mijn dochter. Samen bouwen we in het nieuwe jaar aan de bekendheid van Mooi Advies. We weten wat we willen.


De afgelopen vijf jaar en zeker de laatste twee jaar heb ik heel veel geleerd, ben mijzelf regelmatig tegengekomen wat zowel heel verhelderend als shockerend was. Ik ben super dankbaar voor alles wat er op mijn pad is gekomen. Prachtige Kanjers heb ik ontmoet. Samen veel gelachen en ontwikkeld.


Afgelopen jaar begin 2021 ben ik gestart met mijn drie maanden programma te lanceren. Ik had het hele jaar gepland om dit programma vorm te geven. Heerlijk was dit om te doen en wat een enthousiasme van de kleurrijke kanjers. Prachtige gesprekken en wat een mooie samenwerkingen zijn hier uit voort gekomen.


Ergens richting einde van dit jaar moest ik tijd nemen om alles te reflecteren. En dit is goed gelukt.


In 2022 gaat mijn drie maanden programma een zes maanden programma worden. Dit komt voort uit de evaluatie. Afgelopen jaar heb ik ook eindelijk mijn ideale klant ontmoet. Alle kanjers die dit jaar mee hebben gedaan met mijn drie maanden programma waren 1 op 1 een match. Heel bijzonder. Super dankbaar daarvoor. Mijn eigen eerlijke manier van zichtbaar zijn trekt de juiste kanjers op mijn pad aan. Wat een feest. Wat ik dus nog veel meer ga doen in het nieuwe jaar:


Ondernemende, sterke, no nonsens vrouwen helpen met ontdekken waar zij goed in zijn en dit aan de buitenkant laten zien, waardoor zij als een magneet de juiste mensen en situaties op hun pad aantrekken.

“Be who you want to attract”


Dit doe ik op met mijn eigen krachtkleur, crème geel, op een zonnige, opgewekte, zachte en zuivere manier. Dan ben ik in mijn element.


“Trek je mooiste zelf aan”


Maar nu komt nog het stukje wat ik met je wil delen over wat mijn leven heeft veranderd. Ik ben een redelijk nuchter type, dus ik wil hier niet al te hysterisch over doen en toch ben ik dat wel. Iets heeft ervoor gezorgd dat ik doorga en doorga. Vallen en opstaan. En dat is mediteren en vanuit die rust weer verder. Stilte. Dat is mijn antwoord op alles. En vanuit die stilte? Schrijven. Schrijven, schrijven, schrijven.


Afgelopen oktober ben ik begonnen elke dag met het lezen en hardop uitspreken van de prachtige prayers van Susan Shumsky, misschien ken je haar boek wel. Naast dat ik dus al een paar jaar mediteer, was dit een mooie aanvulling en omdat ik mediteer is het niet zo vreemd om te doen. Gewoon een stapje verder. Met dank aan mijn dierbare vriendin die mij dit boek cadeau heeft gegeven en mij hierin nog steeds support.


Eind oktober volgde ik naast mediteren en prayers ook een negendaags programma wat ging over abundance, overvloed en vrijheid. Iets waar ik altijd al naar heb verlangd, maar waar ik altijd van overtuigd was dat ik het niet had. Zo ondankbaar…

Nu weet ik beter, ik heb mijn hele leven genoeg gehad, maar had voor mijzelf een plafond gemaakt. Hierover schrijf ik later nog een keer een apart blog en spreek een podcast in, want dit is ook een mega inzicht.


Mijn plafond zorgde ervoor dat ik altijd net genoeg had, maar niet zoveel als ik wenste.


Het gaat er immers niet om in het leven wat je graag wilt, wat je wenst, maar waar je diep van binnen van overtuigd bent. Je belemmerende overtuigingen. En zoals je misschien al weet, leven we voor 95% in ons onderbewustzijn. En daar zitten nu juist die belemmeringen.

Deze belemmeringen heb ik naar boven gehaald met de prayers en de abundance meditaties. Ongelooflijk bizar. Het allermooiste van dit en wat mijn leven dus radicaal heeft veranderd is dat ik de energie van kleur nu exact kan koppelen aan de frequenties van wat ik nodig heb. Je moet het op een bepaalde manier doen en dat is waar de magie start.


Mijn jarenlange studie naar kleur, kleding, gedrag en persoonlijke uitstraling en hier programma’s over maken, maar ook de kleur- persoonlijkheidsrapporten initiëren en bespreken heeft dit uiteindelijk samen met de prayers en meditaties voor mij tot een geheel gemaakt. Een geheel waar ik altijd naar op zoek was. Hoe mooi toch…


In februari start de opleiding Coaching In Kleur van Mooi Advies. Het duurt zes maanden. We gaan hier helemaal vol in. En ik neem mijn nieuwe ervaring hierin voor jou mee.


Voordat de opleiding in februari begint heb ik een 21 daagse gemaakt om al wat voorwerk te doen. Maandag 3 januari start Mooi Advies met een vliegende start. Een kleurrijk avontuur. Dit programma kost 22 euro incl. btw. Vanaf 3 januari neem ik je mee en leer ik je alles wat mij heeft geholpen om mijn jaar met een KNALLER te starten! Want een goed begin is het halve werk, en zo zit dat ook met jouw doelen voor het komende jaar!


Wil je meedoen met de vliegende start op 3 januari 2022? Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden! Je maakt tijdens deze 21 dagen kans om mooie prijzen te winnen. Eén daarvan is het mooie boek” krijg toch allemaal de kleuren” t.w.v. 29,95!Voor nu wens ik je PRACHTIG kleurrijke feestdagen en alvast een KNALLER van een 2022! Ik zie je op 3 januari weer!


Heel veel liefs,


Herma

Comments


bottom of page