top of page

De kracht van Kleur en Kleding

Bijgewerkt op: 28 apr. 2021

Vandaag deel ik een van mijn allergrootste inzichten met jou. Een inzicht waar ik nog iedere dag van geniet en waar ik honderden vrouwen mee heb mogen inspireren: ‘de kracht van kleding en kleur is onwijs groot en dat is het altijd al geweest’.


Al mijn hele leven heb ik een bepaalde connectie met kleur en kleding. Ik was me niet altijd even bewust van wat mijn kleding nou precies met me deed, maar ik wist dat er iets veranderde wanneer ik vroeger die trui die ik van mijn moeder had gekregen voor mijn verjaardag omwisselde voor die fantastische, rood met blauw geblokte blouse die ik zelf had uitgekozen. De shift in mijn emoties was duidelijk. De trui van mijn moeder zorgde ervoor dat ik me klein en onzeker voelde, ik had het gevoel dat ik er niet bij hoorde op school en dat ik niet ‘cool’ genoeg was om mee te spelen. Maar wanneer ik mijn lievelingsblouse aantrok raasde er een soort golf van zelfvertrouwen door me heen die direct korte metten maakte met die negatieve gevoelens. Ik voelde me sterk, mooi, groot, zelfverzekerd en ik kon de hele wereld aan!


Het verhaal van de trui en de blouse heeft zich nog jaren afgespeeld in mijn leven… tot ik een aantal jaar geleden die blouse weer terugvond. Allerlei herinneringen kwamen naar boven en ik kon me precies herinneren hoe ik als klein meisje rond dwarrelde in mijn splinternieuwe blouse, waar je inmiddels doorheen kon kijken, en hoe goed ik me voelde in dat prachtige, rood met blauw geblokte stofje.


Het was op dat exacte moment dat ik op een van mijn allergrootste inzichten kwam: het is mijn kleding! De kleuren, de vormen, de patronen en stoffen. Het is mijn kleding! Mijn kleding helpt mij mijn persoonlijkheid te vertalen en mijn kleding vertelt wie ik ben en wat ik wil uitstralen!En vanaf dat moment ben ik erop gaan letten… wat doet mijn kleding nu écht met mij en hoe ga ik dit op een positieve manier veranderen?


Wanneer ik niet luister naar mijn gevoel, of simpelweg niet bewust nadenk over mijn kledingkeuze, kan ik me wel drie tot vier keer omkleden op een dag. En uiteindelijk eindig ik dan toch weer bij die ‘oh zo comfortabele, veel te grote’ grijze trui en een vlotte spijkerbroek.

Maar wanneer ik heel bewust voor mijn kledingkast ga staan en me bedenk ‘waar voel ik me nú goed bij, wat spreekt me aan vandaag?’ trek ik keer op keer de jackpot van zijn hanger.


En laten we wel wezen: die grijze trui is een van die jackpotten, maar natuurlijk niet voor iedere gelegenheid ;).Na jaren oefenen, zoeken, onderzoeken, leren en proberen heb ik mijn missie gevonden en help ik andere vrouwen zich ook bewust te worden van de kracht van kleding en kleur. De kracht van een droomgarderobe.


Wil je zien wat dat betekent? Download hier mijn gratis kleurenkaart en krijg een voorproefje van alles wat ik je kan bieden!


Ik hoop dat ik je vandaag heb mogen inspireren en ik wens je een fantastische zondag!

Liefs,


Herma

Commentaires


bottom of page