top of page

Connecting The Dots

Bijgewerkt op: 5 apr. 2022

"Je kunt de punten niet verbinden als je vooruit kijkt; je kunt ze alleen achterwaarts verbinden. Je moet er dus op vertrouwen dat de punten in je toekomst op de een of andere manier met elkaar zullen verbinden. Je moet ergens op vertrouwen - je gevoel, bestemming, leven, karma, wat dan ook. Deze benadering heeft me nooit in de steek gelaten en heeft het verschil gemaakt in mijn leven" - Steve JobsTrial and Error

De afgelopen jaren zie ik als mijn 'trial en error' tijd waarin ik verschillende online programma's maakte, een e-book schreef, waardevolle trainingen gaf, mooie vrouwen mocht helpen, geïnspireerd werd door diezelfde mooie vrouwen, geleerd heb van de grootste en de beste, las, las en nog eens las en vooral op zoek was naar datgene waar ik naar op zoek was.


Het was begin 2020 en ik was er klaar voor om vooruit te kijken! En dat deed ik. Ik hield me bezig met het maken van een prachtig programma, een programma waar alles wat ik de afgelopen jaren geleerd, onderzocht en ondervonden had in samenkomt. Ik was er klaar voor. Ik had al veel programma's gemaakt en verzon net zo makkelijk weer iets nieuws als het niet helemaal uitpakte zoals ik dat had verwacht. Geduld om het een kans te geven, terwijl ik al weet dat het er niet in zit, had ik simpelweg niet. Mijn energie is me te kostbaar om me te focussen op iets waar ik niet (meer) in geloof. Maar dat was compleet anders, dacht ik, toen ik begin 2020 begon met het schrijven, uittekenen en bedenken van mijn huidige programma's. Ik deed tenslotte wat ik het allerliefste deed. Ik ging door, ik had vertrouwen in mijn eigen kunnen.


Het jaar verliep echter een beetje anders dan ik had gepland. Maar, uiteindelijk hebben de lessen die ik het hele jaar leerde me gebracht tot waar ik nu ben. Alles heeft zo moeten gebeuren zodat ik uiteindelijk toch datgene (terug)vond waar ik zo onwijs naar op zoek was.


Terugblikken...

Als we terugkijken op het afgelopen jaar en je stelt me de vraag: "Goh Herma, hoe was jouw jaar?". Dan zou ik kunnen antwoorden met: "Rampzalig" of "Verschrikkelijk" of "Beangstigend" of "Geen idee eigenlijk" of "Innoverend" of "Leerzaam". En bij dat laatste antwoord sta ik graag even stil. 2020 was een leerzaam jaar.


Ik denk dat iedereen zo zijn of haar eigen bijzondere kijk heeft op het jaar 2020. Dat jaar dat de geschiedenisboeken in gaat, dat jaar waarin we onszelf allemaal iets beter leerde kennen. Dat jaar dat van ons vroeg onze grenzen te verleggen. Dat jaar waarin we problemen ondervonden en deze moesten oplossen. Dat jaar waarin we allemaal een beetje beter voor elkaar zorgden. Dat bijzondere jaar.


Voor mij was 2020 een jaar met ups en downs. Mijn man, Hugo, sprong in het allerdiepste water, hij ging zijn droom achterna: we kochten een bar, moesten na 5 weken sluiten, waren in de zomer een paar maanden open, maar konden al snel weer sluiten. Het is zuur, maar het is zoals het is.


Tijdens de maanden dat proeflokaal Moolenaar open was, heb ik met al mijn inzet en energie voor twee bedrijven gewerkt. Of ik nu zeker weet dat vrouwen de sterkste soort zijn? 'JA!' met twee hoofdletters en een uitroepteken.


Mijn eigen bedrijf begon er echter onder te lijden. Het vuurtje doofde langzaam en ik zag even geen oplossing. En toch heeft dit keerpunt, dit dieptepunt, deze 'bijna ondergang' ervoor gezorgd dat ik een bijzonder groot inzicht kreeg. Het klinkt als volgt: "Connecting The Dots".


Connecting The Dots

Terugkomend op Steve Jobs en zijn prachtige uitspraak: "Connecting The Dots".


Connecting The Dots gaat over het voelen wat je te doen hebt en je niet druk maken over wat de uitkomst zal zijn. Als je doet waar je blij van wordt en er op vertrouwd dat je, wanneer je dit doet, uitkomt waar je uit moet komen, dan krijg je een bijzondere scheut aan energie.


Ik kwam erachter dat die plek waar ik die energie vandaan kon halen mijn werk was, mijn werk is en mijn werk zal zijn voor de rest van mijn leven. Mijn allergrootste energiebron, mijn levensmissie. Het is voor mij duidelijker dan ooit dat dit is wat ik moet doen.


Ik kan nu gemakkelijk alles met elkaar verbinden "I can connect the dots". Mijn trial and error fase, mijn 2020, alle lessen die ik heb mogen leren en alle keren dat ik vrolijk op mijn 'bek' mocht gaan. Het zijn allemaal cruciale onderdelen van mijn pad. Ik vraag mezelf niet meer "waarom gebeurde dat toch!?" ik vraag mezelf nu"wat heeft dit me geleerd?".


Ik vertrouw op mijn eigen kunnen. Zoals Glennon Doyle in haar boek Ongetemd Leven zegt: "Vrouwen die in het vuur hebben gestaan, weten dat ze vuurbestendig zijn". Prachtig.


Het 'connecten van de dots' zorgt voor orde in de chaos. Het verbind alle fouten, alle successen en alle vragen waar je geen antwoord op weet. Het schept vertrouwen.


Dat vage gevoel, het gevoel dat je niet weet welke stap je als volgende moet nemen. Dat gevoel wil ik bij je wegnemen. Ik wil je helpen te vertrouwen in jezelf. Je hebt als mens alle wijsheid in je. Je hebt al zoveel bewust of onbewust geleerd. Je hebt al zoveel moois, minder moois, onuitstaanbaars, maar ook liefdevols mee mogen maken. En zonder dat je je daar bewust van bent, heeft dit je gemaakt tot wie je nu bent.


Vertrouw erop dat jij alles op een bijzondere manier met elkaar kan verbinden. Dat het een iets met het ander te maken heeft zie je vaak pas achteraf. Ik ga je daar uitgebreid over vertellen in ons december programma Mooi Advies blikt terug.


Als jij op de juiste manier, met de juiste tools bekijkt wat jij hebt mogen leren en wie jij daardoor bent geworden, kun je op een nieuwe manier in de spiegel kijken.Mooi Advies blikt terug

Vanaf 1 december start Mooi Advies blikt terug. 31 dagen lang blikken we samen terug op het afgelopen jaar. Aan de hand van de decemberkalender, waarop verschillende kleuren te zien zijn, gaan we aan de slag met alles wat we het afgelopen jaar hebben mogen meemaken. Benieuwd wat dat inhoudt? Schrijf je gratis in en doe mee!


Wat zullen jouw inzichten zijn? We beantwoorden vragen als; wat was het mooiste wat jij hebt gedaan? Wat maakte je aan het lachen? Waar heb je van genoten? Wat heb je geleerd? Of; welk kledingstuk droeg jij het liefst dit jaar? Welke kleur is weer terug in jouw garderobe? Is er een item dat je niet meer draagt?


Samen gaan we aan de slag met mooie, inspirerende en kleurrijke vragen. We schrijven over alles wat we hebben geleerd en gaan samen 'the dots connecten'.


Vol inspiratie en met een gelukkig en voldaan gevoel maken we ons klaar voor een heel nieuw jaar!


Doe je mee? Schrijf je helemaal gratis in en ontvang direct de december kalender! Je kunt je ook direct aanmelden voor de besloten Facebook groep waarin we alle vragen uitgebreid zullen bespreken en waarin we elkaar iedere dag, 31 dagen lang, kunnen inspireren!


Inschrijving helaas niet meer mogelijk.


Liefs,


Herma

Comments


bottom of page