top of page

90% Van Je Brandstof Heb Je Nodig Om Van De Aarde Los Te Komen

Bijgewerkt op: 5 apr. 2022

"Loskomen van zwaartekracht". Dit is een inzicht dat ik graag met je wil delen over gemiddeld zijn of uitzonderlijk. Wanneer een raket honderdduizenden kilometers gaat reizen door de ruimte, verbruikt hij meer dan 90% van zijn brandstof tijdens de eerste 20 kilometer. Dit om de zwaartekracht van de aarde te overwinnen.

Ik kijk veel en graag naar mensen die hun droom volgen en succes hebben. Dan bedoel ik mensen die de geschiedenis hebben gehaald. Wat een bron van inspiratie. Ik kwam erachter, door de persoonlijke verhalen, dat voor deze uitzonderlijke mensen hetzelfde geldt als voor de raket. Zij moesten ook meer dan 90% van hun energie besteden aan het overwinnen van beperkende patronen. Het zijn de beperkende overtuigingen en negatieve emoties die ons uit ons krachtcentrum weghouden. We hebben hier last van de zwaartekracht.


Wanneer je echter doorzet en doorzet kom je na een lange periode van inspanning terechtkomt in een bepaalde staat van moeiteloosheid. Dan kun je velen malen meer uit je tijd halen dan wanneer je vast blijft zitten aan de zwaartekracht van de aarde  beperkende patronen.In mijn drie maanden programma Coaching In Kleur beginnen we het programma met het vaststellen van een leerdoel. Een droom, een doel, een focus. Gaandeweg de weken komen we van alles tegen. Niet allemaal makkelijk. Ook ik, terwijl ik de lessen voorbereid en middenin een kleur zit, kom regelmatig tot de mooiste, maar ook dure inzichten. Ik weet nu dat elk succes een prijs heeft. De vraag is of je bereid bent om die prijs te betalen of dat je doorgaat met wat je deed. Niet duur, maar wel een stuk makkelijker. Ik ben ervan overtuigd dat we moeten blijven leren en ontwikkelen, om elke keer weer aangenaam verrast te zijn met wat het leven ons te bieden heeft. Prachtige dingen, die bij ons horen, waar we meteen mee vertrouwd zullen zijn. Wel vaak dingen waardoor we ons anders gaan gedragen en dat valt op en dit is soms moeilijk. Je krijgt dan te maken met opinies van de mensen om je heen. Er zijn zoveel mogelijkheden met wat we kunnen doen in en met ons leven, maar vaak blijven we hangen in de dingen die we gewend zijn. Dit is prima. Alles is gewoon prima.

Vaak kost het namelijk (ogenschijnlijk) minder moeite om hetzelfde te blijven doen, wat we niet zo leuk vinden, dan om iets nieuws te ondernemen. Op de lange duur, merk je dat het nieuwe, mits goed gekozen, je voldoening geeft, je gelukkig maakt, en dat is een ander gevoel dan dat het gewoon oké is. Maar hé, alles is echt oké. Gelukkig kunnen we moeilijke dingen doen en wanneer je op deze reis wilt gaan, doen we de moeilijke dingen in mijn programma samen.


Any way, wat ik met name zeggen wil (en dit zeg ik vooral tegen mijzelf) is stop met eventueel dat gedoe, dat geneuzel… stap uit de middelmatigheid en ga voor uitzonderlijk, ga op zoek naar je droom en zorg ervoor dat je die gaat leven, krijg daar energie van, levensvreugde en een focus. Geef je over aan de flow van het leven. Stop met tegengas geven en laat het zich ontvouwen als een bloem. Op weg naar je doel. Denk aan de raket, zal eerst niet makkelijk zijn, maar daarna gaat het moeiteloos.

FLOW is de perfecte balans tussen gevoel en ratio. Wanneer je dit onder controle hebt kun je vanuit je intuïtie in iedere situatie of iedere andere omgeving vanuit flow handelen. Een soort duwen en trekken.


Daarom vind ik het zo belangrijk om deze ontdekkingen samen te doen. Samen kunnen we uitvinden en uitdragen. Ieder voor zich en toch ook samen. Ik heb eens gelezen, dat je als golf intens verbonden bent met de oceaan. De oceaan kan zich door jou, de golf uitdrukken en er gebeuren wonderlijke dingen. Wanneer je dit dus met een groep gelijkgestemden samen doet, is mijn mening, gebeuren absoluut deze wonderbaarlijke dingen.

Sta op voor jezelf, trek die stevige schoenen aan, als het kan rode, onderzoek wat je mogelijkheden zijn en focus je daarop, gebruik geel in een vrolijke lentejurk, vertel de wereld om je heen wat je plannen zijn, gebruik daarvoor de kleur van communicatie; blauw heb je in alle tinten en kledingstukken. Zorg dat je vooral in balans blijft tussen actie en rust en gebruik daarvoor rood en groen. Mag ook wandelen in de natuur zijn of in huis zorgen voor meer planten in een rood potje. Wapen je tegen de stormen van buitenaf die jou de wind uit de zeilen willen nemen en maak gebruik van je eigen kracht door middel van zwart te dragen, wees lief voor jezelf met roze truitje of vestje en natuurlijk heb je een behoorlijke dosis zelfdiscipline nodig en daarvoor gebruik je heel makkelijk een bruin leren jasje of een bruine broek.


Wil je er nog fris en jeugdig bij blijven uitzien, na dit alles? Maak dan gebruik van mint. Grapje natuurlijk, maar mint is de kleur van jeugdigheid, creativiteit, sfeergevoeligheid en verhelderend. Kortom: DE ONDERNEMENDE INNOVATOR.


Wil je nog veel meer hierover horen en weten over kleuren en met kleur persoonlijk ontwikkelen, maar ook met kleur en kleding laten zien wie en wat je bent?

Ik geef regelmatig gratis Webinars over kleur. Een Masterclass onder de naam Kleur Jezelf Gelukkig. Je kunt je gemakkelijk aanmelden via deze link. Kijk je mee? Wat gaaf!


Tot gauw!


Herma

Comments


bottom of page