Wie ben ik

Ik ben Herma. Ik ben in 1963 in geboren in Amsterdam.
Ondanks dat ik het één van de mooiste steden van ons land en Europa vind, voelde ik mij in onze hoofdstad als kind niet altijd thuis.

Mijn verlangen als kind. Ik verlangde naar de natuur en vond de vele straten met de vele hoge stenen huizen in Amsterdam maar beklemmend. Als kind droomde ik van bossen, ruimte en groen om mij heen.

Ik ben opgegroeid in een fijn Amsterdams gezin. Ik had genoeg vrienden, maar speelde niet zoals zij deden vaak buiten. Ik verdiepte mij liever in alle soorten van kinderboeken. Later werden dat boeken over persoonlijke ontwikkeling, mindset en persoonlijk succes. 

Herinnering als kind. Vanaf mijn vroegste herinnering wilde ik voor de klas staan. Ik wilde alles wat ik zelf leerde op school doorgeven aan anderen. Maakte toen al mijn eigen lesboekjes. Later werden dat onderwerpen als persoonlijke groei en mindset, hoewel ik die woorden nog helemaal niet bewust in mijn gedachten had.

Financiële dienstverlening. Na mijn middelbare school kwam ik door omstandigheden niet in het onderwijs terecht, maar in de financiële dienstverlening. Na bijna 30 jaar met veel plezier daar gewerkt te hebben, kroop het bloed uiteindelijk waar het niet gaan kan en ben ik mijn eigen pad op gegaan, mijn droom achterna. 

Ik maakte mijn droom waar. Ik verhuisde met mijn gezin naar Brabant en woon nu in het groen. Ik heb ook de bank vaarwel gezegd en sprong in het diepe. Het ondernemerschap. Ik startte Mooi Advies. Meer dan 10 jaar heb ik voor vele groepen en klassen gestaan, individuele adviezen gegeven over de ”Taal van kleding”. Kleuren, vormen, stoffen, contrasten en accessoires. Welke kleding staat je mooi en welke kleuren maken jou uniek? Hoe kun jij de mooiste versie van jezelf laten zien? Ik was altijd al gek op kleuren en vormen en dit werd nog meer versterkt... Kleuren hebben een energie en een trilling, waar ik mij in het begin niet van bewust was, maar waar ik wel onbewust altijd gebruik van heb gemaakt.

Met mijn bedrijf Mooi Advies heb ik een methodiek ontwikkeld. Gaandeweg de jaren van advies geven over uiterlijk en eerste indruk kwam ik erachter dat er meer is dan de buitenkant. Ik ging de ene, na de andere opleiding volgen. Nog meer boeken lezen. Ik ging mij verder verdiepen in persoonlijke ontwikkeling.

Waarom doe je wat je doet? Wie ben je? Wat wil je? Wat wil je echt? Waarom draag je wat je draagt? Ook al past het niet bij de omgeving? Is jouw omgeving wel juist? Waarom maak jij je er druk om wat een ander van je kleding vindt? Waarom maak jij je überhaupt druk om wat een ander van je vindt?

Allemaal vragen waar ik het antwoord op wilde vinden. Dat is mij gelukt en daarmee heb ik een unieke methode ontwikkelt waarmee ik je binnenkant met je buitenkant kan verbinden en waarmee we ook nog eens rekening houden met de overkant.

Verbinding maken met de buiten, de binnenkant en de overkant. Ik ging leren verbinding te maken met de persoon die je diep van binnen bent, ik vertaal dat nu naar je uiterlijke presentatie. Een geweldige reis om te maken.  Er viel voor mij uiteindelijk zoveel op zijn plek. En nog steeds ben ik elke dag aangenaam verrast en verbaast over de prachtige resultaten die er geboekt worden.

Veel te veel om in het kort over te brengen. In de praktijk merkte ik dat ik veel meer te vertellen en te adviseren heb dan in een presentatie, lezing, workshop of advies gestopt kan worden. Ik begon online programma’s te leren maken. Dit was een nieuwe en intensieve weg, het duurde wel langer dan ik van te voren had gedacht.

Online Programma’s. Nu in 2019 ben ik gestart, na velen pilots in het afgelopen jaar gedraaid te hebben, met een drie maanden programma voor de ABN AMRO bank. Dit is een online programma met 12 lessen voor thuis en meerdere sessies op locatie. En nog veel meer. Creëren, lessen maken, filmpjes opnemen, telkens nieuwe ideeën in lessen stoppen. Iets waar ik als kind al mee bezig was, op een kind manier. Het creëren en anderen willen helpen met persoonlijke uitstraling en mindset is er altijd al geweest. 

"Laat je prikkelen om op een andere manier naar jezelf 
en naar anderen te kijken"